Plavi protiv Mladosti hvataju priključak borbi za Evropu

Travnik se "vadi" u Lukavici

Plavi protiv Mladosti hvataju priključak borbi za Evropu

Adnan Beganović

Danas su na rasporedu preostala dva susreta 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na Grbavici će snage odmjeriti Željezničar i Mladost, dok se u Lukavici sastaju Slavija i Travnik.

Fudbaleri Željezničara su sjajno otvorili drugi dio sezone. U prvenstvu su nadigrali Široki i Velež, dok su u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH u Banjoj Luci bili bolji od Borca, a danas izabranike Edisa Mulalića očekuje duel sa ekipom iz Dobojka kod Kaknja.

Za Plave je današnji susret od ogromne važnosti pošto bi se eventualnom pobjedom uključili u borbu za prva tri mjesta koja garantuju izlazak na evropsku scenu.

Mulalić se uoči današnjeg duela susreo sa velikim problemima jer je zbog povreda ostao bez Aleksandra Kosorića i Tiaga, no i pored toga u taboru Plavih vlada sjajna atmosfera i svi su uvjereni u trijumf.

S druge strane Mladost na Grbavicu dolazi nakon poraza u Bijeljini, te domaćeg remija sa Vitezom. Izabranici Ibre Rahimića će se gotovo sigurno orijentisati na odbranu svog gola i Plavima će pokušati zaprijetiti iz kontranapada. Da li će uspjeti nešto napraviti na Grbavici saznat će se oko 17:00.

U Lukavici se sastaju Slavija i Travnik, kojem je današnji duel jedan od presudnih u borbi za goli premijerligaški život. Veziti su u prošlom kolu kiksali na Piroti u duelu sa Rudarom i samo pobjeda u Lukavici ih ostavlja u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane Slavija bi se eventualnom "tricom" učvrstila u sredini tabele i u nastavku prvenstva mogla bi igrati mnogo rasterećenije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi