Plavi sutra kreću na put, trenirat će u Mramoru

Uoči derbija sa Slobodom na Tušnju

Plavi sutra kreću na put, trenirat će u Mramoru

Edmir Škorić

U subotu će Sloboda i Željezničar na Tušnju odigrati derbi 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Lider prvenstva u Tuzli dočekuje razigranu ekipu Željezničara i prema svemu dosad viđenom u drugom dijelu sezone, ova utakmica svakako zaslužuje epitet derbija.

Željezničar je u seriji pobjeda, dok su i nogometaši Slobode u sjajnom naletu, čemu svjedoči i nedavna pobjeda na Koševu protiv Sarajeva (3:0) u revanšu četvrtfinala Kupa BiH.

Plavi ovog proljeća imaju praksu da na gostovanja dođu dan ili dva ranije, pa će tako biti i ovaj put. 

Naime, autobus s igračima i članovima stručnog štaba sutra će krenuti prema Lukavcu, a ekspedicija najtrofejnijeg bh. kluba bit će smještena u hotelu Senad od Bosne na jezeru Modrac.

Igrači Željezničara odradit će u poslijepodnevnim satima trening na stadionu u Mramoru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, meč Slobode i Željezničara igra se u subotu od 15 sati, a u Tuzli je sve podređeno ovom spektaklu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi