Plavi u velikim problemima: Devet dana van trenažnog procesa

Ni danas nisu trenirali

Plavi u velikim problemima: Devet dana van trenažnog procesa

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara ni danas nisu trenirali, iako je u planu bilo da se danas vrate trenažnom procesu.

Ekipa s Grbavice nalazi se u velikim problemima, a računajući današnji dan čak devet dana su izabranici Amara Osima van trenažnog procesa.

A, sve je zapravo počelo prilikom obaveznog testiranja uoči polaska za Izarel gdje su u Haifi trebali sa Maccabijem meč 1. kola kvalifikacija za Evropa ligu.

Tesiranjem je utvđeno da je šest fudbalera pozitivno na korona virus pa oni sa ekipom nisu ni otputovali za Haifu. No, s obzirom da su uoči polaska u svojim redovima imali pozitivnih slučajeva Izarelci su zahtjevali da se i u Haifi testiraju, a tamo je potvrđeno prisustvo korona virusa u organizmu kod još pet članova Željezničara (četiri igrača, i jedan član stručnog štaba) zbog čega je izraelsko ministarstvo zdravlja zabranilo odigravanje susreta, koji će po odluci UEFA-e biti odigran 9. septembra.

No, po dolasku u Sarajevo za Plave su uslijedili novi problemi s obzirom da je na aerodromu od svih putnika, kako pozitivnih na korona virus, tako i negativnih, traženo da potpišu rješenja i četrnaestodnevnoj izolaciji. 

Iz redova Željezničara su to odbili, pa je postignut dogovor da početkom ove sedmice svi ponovo budu testirani, a da do tada budu u izolaciji. I juče je obavljeno novo testiranje nakon kojeg je, nezvanično, potvrđeno prisustvo korona virusa kod šest članova od čega samo kod jednog fudbalera koji je bio pozitivan i u Izraelu.

I kada se činilo da je novim testiranjem problem riješen te da će se fudbaleri Željezničara koji su bili negativni na posljednjem testiranju vratiti trenažnom procesu, došlo je do novih problema.

Naime, nezvanično, Plavim s Grbavice još uvijek nisu izdata rješenja o prestanku izolacije pa zbog toga ni danas nisu obavljali svoj posao, a očekuje se da će problem biti riješen tokom sutrašnjeg dana te da će nakon devet dana ponovo trenirati.

Bilo kako bilo, Željezničaru je korona zadala ogromne probleme, a veliko je pitanje koliko će Amar Osim i njegov stručni štab uspjeti pripremiti igrače za naredna iskušenja, kako evropska tako i ona premijerligaška.


Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Ove sedmice u školu su krenuli prvačići rođeni nakon posljednje Željine titule. Poželimo im sreću!???
13 9
BordoBijeli1946
Mute skretničari opet. Zašto se ne oglase o testovima? Prije neki dan svi potrčali sa objavama negativnih testova, a danas muk.
10 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije