Plavooki bombarder donio pobjedu Švabama

Deveto kolo Bundeslige

Plavooki bombarder donio pobjedu Švabama

Stuttgart našeg Vedada Ibiševića ugostio je na svojoj Mercedes-Benz Areni ekipu Frankfurta te je slavio sa 2:1.

Stuttgart je utakmicu otvorio sjajno, a poveo je već u šestoj minuti susreta. Traore je ubacio loptu u šesnaesterac, ona se odbila od nekog od defanzivac gostujuće ekipe. Na nju je natrčao Gentner koji je poslao iz leđa golmana, Trappa.

 

Do kraja prvog poluvremena igralo se jako dobro na obje strane, ali je idalje nešto konkretniji protivnik bio Stuttgart. Na zasluženi odmor otišlo se sa minimalnom prednošću domaćina.

 

U drugom poluvremenu, Stuttgart je svojom igrom pokazao da želi da uveća svoju prednost, a to se umalo i dogodilo u 46. minuti kada je Martin Harnik pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Ipak, i pored dobre igre domaćina Frankfurt dolazi do izjednačenja. Aigner je sjajno progirao Meiera koji je preciznim šutem iskosa matirao Ulreicha za 1:1. 

Naš Vedad Ibišević je u 81. minuti postigao pogodak, koji mu je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije, ali je samo dvije minute kasnije ipak uspio da zatrese mrežu gostiju te da donese vrijedna tri boda svom Stuttgartu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.