Play Off ide ka vrhu tabele

A1 liga

Play Off ide ka vrhu tabele

M. Skaka

Ekipa Brčko Distrikt je u trinaestom kolu ostvarila svoju 8. pobjedu i učvrstila se u samom vrhu tabele A1 lige.

Današnju utakmicu gostujuća ekipe Brčko Distrikta koja je do ovog susreta imala odličan skor od 10 pobjeda i samo 2 poraza otvara odlično u odbrani i efikasno u napadu, pa nakon prve četvrtine rezultat glasi +2 za goste (18:20).

U drugoj četvrtini igrači Play Off Ipsa uspostavljaju kontrolu na terenu i preuzimaju stvar u svoje ruke, prije svega zahvaljujući odličnoj igri pojačanja iz Čelika, Adelma Delića, te uvijek dobrog Američkog šutera Brenta Cowlesa i na poluvrijeme domaća ekipa odlazi sa +4 (47:43).

U trećoj četvrtini igrači Play Off Ipsa igraju sa dva visoka igrača u petorci (Kalamujić K. i Tarčin E.) na šta gosti opterećeni ličnim greškama nisu mogli adekvatno odgovoriti i na kraju 3. četvrtine rezultat glasi 80:65. Zadnja četvrtina donosi pravu katastrofu za igrače Brčko Distrikta koji nakon izlaska Markovića i Mikića sa 5. ličnih grešaka nemaju adekvatnu zamjenu pa uvode igrače sa klupe što je ekipa Play Off Ipsa znala iskoristiti, te je konačan rezultat glasio visokih 109:78.

Najefikasniji igrači su bili kod domaćina Adelmo Delić 28 sa poena (za 3 poena 5/3) , zatim Ognjen Bravo sa 17 i Brent Cowles sa 16 postignutih poena. Kod gostiju su se istakli Vedran Marković sa 18 i Goran Mikić sa 16 postignutih poena.

Play Off Ipsa će u sljedećem kolu gostovati u Tešnju i ukoliko ostvari pobjedu uključiti se u borbu za sami vrh A1 lige, a sa druge strane ekipa Brčko Distrikta dočekuje ekipu Kaknja koja još nije poražena u ovoj sezoni.


Play Off Ipsa – Brčko Distrikt 109:78
(18:20, 29:23, 33:22, 29:13)
Dvorana: KSC “ILIDŽA”. Gledalaca: 100

Play Off Ipsa: Džindo, Tucaković 2 , Delić 28 , Jašarević 1 , Cowles 26,  Palata 14 , Kalamujić F. 8 , Fletcher 2, Kalamujić K. 8 , Tarčin 13 , Bravo 17. Trener: Goran Lojo
Brčko Distrikt: Pantić 18, Drndić 2, Vuković, Hadžović 7, Arapović 3, Marković 18, Šarenac, Ahmetbašić 5, Grdan 9, Vidaković, Mikić 16 Trener: Azur Hadžović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.