Play-off ostao samo san: Sarajevo s 1:0 poraženo od Zete

Evropska liga

Play-off ostao samo san: Sarajevo s 1:0 poraženo od Zete

E. Škorić

Jedini preostali bh. predstavnik u Evropi, FK Sarajevo, završio je svoj nastup porazom od Zete (1:0) u Podgorici u uzvratnom susretu treće pretkola Evropske lige.

Iako je Sarajevo bolje krenulo u utakmicu, držalo tempo igre, pa je golman Zete morao intervenisati nakon sjajnog prodora Husejinovića, Zeta je rano stigla do vodstva. 

 

Igrala se deveta minuta, kada je Aleksandar Boljević pobjegao gostujućoj odbrani, sjajno ubacio, a Burzanović matirao Bandovića, te je s tim rezultatom Zeta bila u play-offu. I nakon tog gola Sarajevo ima više loptu u svojim nogama.

 

U 12. minuti Belošević iz slobodnog udarca pogađa samo živi zid. Suljić u 19. minuti šutira iznad gola. Dobra prilika za goste iz Sarajeva u 21. minuti, ali je Hadžićev udarac izblokiran. Pokušao je Husejinović iz teške pozicije u 29. minuti, ali je njegov pokušaj završio preko gola. Dobru priliku imao je Hadžić u finišu prvog dijela. Belošević je odlično centrirao, a Hadžić poptuno sam, na nekih pet metara, glavom loptu poslao pravo u domaćeg golmana.

 

 

U nastavku Sarajevo bolje, odlučnije kreće ka golu Zete, ali nikako da dođe do prave prilike i pogotka vrijednog play-offa. Sesar je u četvrtoj minuti nastavka pokušao skoro iz mrtvog ugla, ali je Bulatović krajnjim naporom loptu izbio u korner.

 

Jović je sredinom drugog dijela u igru ubacio Čomora i Karamatića, pa je bordo momčad sve više napadala. Ipak, u 61. minuti zamalo Zeta dolazi do još jednog gola, ali je Bandović odbranio oba pokušaja crnogorskih igrača. U 64. minuti prizeman udarac Karamatića iz slobodnjaka, Bulatović je siguran.

 

U 75. minuti Bulatović je napustio svoj gol, lopta došla do Karamatića na desnoj strani izvan šesnaesterca, ovaj pokušao lob-udarcem zatresti mrežu, ali je golman Zete brzo došao na svoje mjesto i pokupio loptu.

 

Husejinović je u 78. minuti pokušao sa 30-ak metara, ali lopta ide visoko preko gola. Prijeti Dabić na drugoj strani, odlično šutira, Bandović uspijeva odbraniti. Torlakov pokušaj u 84. je izblokiran. Kako se bližio kraj utakmice, očekivano, sve više se igralo u šesnaestercu Zete.

Velika uzbuđenja u sudačkoj nadoknadi. Hadžić je glavom pucao ka praznom golu, Kaluđerović uz pomoć prečke loptu izbacio sa gol-linije. Nakon kornera, koji je odmah izveden nakon prilike Hadžića,  Dupovac je malo zakasnio. Dobro je pucao nedugo nakon toga Husejinović, ali nažalost je ostalo 1:0 za Crnogorce.

Nažalost, Sarajevo nije uspjelo. Nakon sjajnih partija, prolaza pokraj Hiberniansa i Levskog, te pobjede od 2:1 na Koševu protiv Zete, Jovićevi izabranici izgubili su s 1:0 u Podgorici i završili svoj sjajan evropski put. 

 

Zeta - Sarajevo 1:0 (Burzanović 9)

Žuti kartoni: Radulović (Zeta), Čomor, Sesar, Suljić (Sarajevo)

 

FK Zeta: Bulatović, Boljević (od 73. Dabić), M. Radulović, Kaluđerović, Zlatičanin, Novović, Radulović, Božović (od 60. Ajković), Došljak, Burzanović, Korać (od 80. Knežević).

 

FK Sarajevo: Bandović, Torlak, Tatomirović, Belošević (od 57. Karamatić), Dupovac, Sesar, Husejinović, Šunjevarić (od 58. Čomor), Zatković, Hadžić, Suljić. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.