Playmaker: Lukaku "zaludio" navijače fenomenalnom asistencijom
Foto: Screenshot

Belgijanac nije postigao gol, ali...

Playmaker: Lukaku "zaludio" navijače fenomenalnom asistencijom

Manchester United igra kao preporođen od dolaska Ole Gunnara Solskjaera na klupu, a tako igra i Romelu Lukaku.

Robusni Belgijanac konačno i u dresu Uniteda igra kao što je to slučaj u dresu reprezentacije. Postiže golove, ali što je još važanije gradi se, spušta lopte za svoje saigrače i asistira.

Sinoć je u pobjedu Manchester Uniteda nad Arsenalom od 1:3 u 1/6 finala FA Kupa Lukaku bio pravi "playmaker", pa je upisao dvije odlične asistencije.

Posebna je bila ona prva za Alexisa Sancheza nakon koje je Čileanac doveo Crvene đavole u vodstvo.

Lukaku je Sancheza uposlio fenomenalnim "no look" pasom i tako izbacio nekoliko igrača Arsenala i osigurao Čileancu dovoljno prostora da postigne gol.

Navijači Uniteda su bili oduševljeni Lukakuovim sinoćnjim potezima, što su jasno pokazali i reakcijama na društvenim mrežama...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
koji seljak ovaj Lingard ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi