Plemići prekinuli crnu seriju: Radnik lagano savladan

Zrinjski slavio

Plemići prekinuli crnu seriju: Radnik lagano savladan

M. Šljivak

Zrinjski je u 14. kolu Premijer lige savladao Radnik sa 3:0 i tako je prekinuo seriju negativnih rezultata.

Loše prvo poluvrijeme Pod Bijelim brijegom nije ponudilo mnogo. Lijep dan nije privukao previše gledatelja, ali ni fudbaleri nisu bili previše raspoloženi u prvih 45 minuta i tek nekoliko pokušaja je viđeno na obje strane.

Na otvaranju su pokušali Handžić na jednoj i Beširević na drugoj strani, da bi u 23. minuti Zrinjski došao do vodstva. Arnautović je oborio Bilbiju u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na penal. Precizan izvođač je Miloš Filipović za prednost od 1:0.

Potom je uslijedio ponovo period mirne i dosadne igre koji je prekinut u 36. minuti. Irfan Hadžić se našao sam pred golom Kenana Pirića, mogao je birati gdje da šutira, ali on je na kraju loptu poslao preko gola.

Na odmor se otišlo vodstvom Plemića od 1:0, da bi na samom otvaranju drugog dijela tim Blaža Sliškovića povećao prednost. Bilbija je ponovo napravio sve, uposlio je Filipovića koji sa pet metara pogađa za 2:0.

Pokušao je Mladen Žižović izmjenama napraviti nešto. U 57. minuti Pirić se istakao nakon sjajnog šuta Srećkovića iz slobodnjaka i to je bilo sve što je Radnik danas napravio.

Domaći fudbaleri su posao završili u 69. minuti. Konačno je Haris Handžić uspio pogoditi za konačnih 3:0.

Tako je aktuelni šampion BiH prekinuo negativnu seriju od tri utakmice bez pobjede i sada su na drugom mjestu tabele sa istim brojem bodova, ali sa lošijom gol-razlikom od tima sa Pecare.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Zrinjski - Radnik 3:0 (Filipović 22'p, 47', Handžić 69')

ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Handžić, Pezer, Stojkić, Todorović, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

RADNIK: Lučić, Radović, Arnautović, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Hadžić, Hodžurda, Đurić, Šerbečić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi