Plemići preokretom do pobjede nad Radnikom

Zrinjski slavio

Plemići preokretom do pobjede nad Radnikom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Zrinjskog savladali su pod Bijelim brijegom ekipu Radnika sa 2:1 u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Bijeljine su odlično otvorili susret, te su preko Basare već nakon osam minuta igre došli do vodstva od 1:0. Zrinjski nije uspio ozbiljnije ugroziti gol gostiju, koji su iz kontranapada ugrožavali gol Plemića.

Jevtić je u 36. minuti utakmice propustio veliku priliku za Radnik. Izašao je sam pred Hadžića, ali je uspio promašiti nevjerovatnu priliku, da bi samo minut kasnije Kapetan također se našao u dobroj prilici, ali ni on nije uspio iz dobre pozicije matirati golmana Zrinjskog.

Kazna za propištene prilike stigla je u 43. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a precizan izvođač je Igor Aničić za poravnanje rezultata na 1:1.

Nastavak utakmice donio je nešto bolju igru Zrinjskog. Napadi domaćih su se isplatili u 64. minuti kada nakon centaršuta Radeljića Milan Muminović matira Lučića za preokret i vodstvo od 2:1. To se ispostavio i kao konačan rezultat ovog susreta.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.