Plemići zaustavili pobjednički niz Željezničara

Premijer liga BiH, 28. kolo

Plemići zaustavili pobjednički niz Željezničara

Željezničar je u derbiju 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH odigrao neriješeno sa Zrinjskim (0:0).

Za obje momčadi večerašnji duel na Grbavici je bio od iznimno velike važnosti i očekivano na samom startu smo vidjeli poprilično tvrdu igru. 

Već u sedmoj minuti bilježimo prvu ozbiljniju šansu. Nakon centaršuta sa lijeve strane mrežu domaćih je pokušao ugroziti Mešanović, da bi dvije minute kasnije Lendrić izašao sam pred Karačića i potom propustio veliku priliku da dovede Željezničar u vodstvo. 

Nastavak utakmice je donio dinamičan ritam, a nova velika šansa desila se u 25. minuti. Sjajno dodavanje sa lijeve strane Arežina nije uspio pretvoriti u pogodak, da bi potom u posljednjim sekundama poluvremena volej Mešanovića otišao pored gola. Na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

U drugom poluvremenu Željezničar je bio mnogo opasniji protivnik. Dobru priliku za domaće Lendrić nije uspio iskoristiti u 62. minuti nakon centaršuta Stevanovića, a isti igrač je 10. minuta pokušao glavom ugroziti gol Karačića. 

Željezničar je na sve načine pokušavao probiti bunker Mostaraca. Pred golom Zrinjskog nizale su se šanse, a vrijedna pomena je svakako iz 77. minute kada je Lendrić nakon centaršuta Blagojevića pogodio prečku. 

U posljednjih deset minuta utakmice Zrinjski je pokušavao zaprijetiti preko kontranapada, dok je Željezničar novu šansu imao kada je dosuđen slobodan udarac. Na nekih 20 metara udaljenosti Bekrić je lukavo pokušao matirati Karačića, ali lopta je otišla pored gola. 

Rezultat je do kraja utakmice ostao nepromijenjen i zasigurno više razloga za zadovoljstvo ima Zrinjski, a treba dodati da je pred sami kraj susreta Valjić s klupe odstranio šefa struke Željezničara Edisa Mulalića i njegovog pomoćnika Elvisa Karića.

BHT Premijer liga BiH, 27. kolo:

Željezničar - Zrinjski 0:0

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Kosorić, Memija, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Zahirović, Stevanović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Karačić, Blaić, Tomić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Arežina, Petrak, Laštro, Katanec, Zakarić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi