Plemkinje žele ostvariti istorijski uspjeh

Zrinjski protiv Kumanova u osmini finala

Plemkinje žele ostvariti istorijski uspjeh

Rukometašice Zrinjskog u naredna dva dana igrat će dvomeč osmine finala Euro Challange cupa protiv makedonskog predstavnika Kumanova, što je bio povod za današnju konferenciju za štampu na kojoj su se prisutnima obratile trener Ana Papak, kapiten Ivana Mlakić, te igračice Andrea Prusina i Marija Boras.

"Očekujem da trijumfalno apsolviramo ovaj dvomeč i plasiramo se u četvrtfinale. Dobro smo se pripremile za ono što predstoji. Dovoljno smo upoznati sa kvalitetom i načinom igre naših protivnica. Gledali smo neke snimke i zaključili da su evidentno borben tim sa dubokom zonskom formacijom, za što smo se pripremali u posljednje vrijeme", izjavila je Ana Papak, te iskazala zahvalnost svima koji su pomogli organizaciju predstojećeg dvomeča.

"Pred nama su utakmice od velike važnosti jer bismo plasmanom u četvrtfinale ostvarili ne samo istorisjki uspjeh za Zrinjski već i za ženski bh. rukomet. Očekujem prepunu dvoranu na Bijlom brijegu i vjerujem u prolazak dalje", izjavila je kapitenka i najbolja igračica Zrinjskog, Ivana Mlakić.

"Sve je do nas. Spremne smo i motivisane. Očekujemo trijumf", kazala je Andrea Prusina, na koju se nadovezala Marija Boras: "Domaći teren i podrška publike je veliki vjetar u leđa. Učinit ćemo sve da dođemo do trijumfa i plasmana u četvrtfinale".

Prvi meč Zrinjskog i Kumanova na programu je sutra od 18 sati u dvorani na Bijelom brijegu, dok je uzvrat u istoj dvorani dan kasnije sa početkom od 16 sati. Iako su u Zrinjskom učinili sve da ovaj dvomeč prenosi Javni RTV servis BiH, iz Sarajeva su se oglušili na ovu ideju.

Spomenimo i to da će predstavnici klubova skupa sa gradskim čelnicima sutra položiti cvijeće na mjestu pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.