Plenković već stigao razgovarati s Dalićem, imao je poruku za njega i igrače

Premijer Hrvatske pratio meč u Hamburgu

Plenković već stigao razgovarati s Dalićem, imao je poruku za njega i igrače

Edmir Škorić

U Hamburgu je viđen sjajan meč u kojem su snage odmjerile reprezenacije Hrvatske i Albanije, a završeno je bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Albanija je povela u 11. minuti i vodila je sve do 74. minute, kada je Kramarić zabio za 1:1, a nedugo nakon toga autogol Gjasula za preokret Vatrenih.

U nadoknadi vremena Hrvatska je primila gol. Gjasula se pretvorio od tragičara u junaka, pa je donio prvi bod svojoj reprezentaciji, te šokirao Vatrene.

Za prolazak u osminu finala Evropskog prvenstva Hrvatskoj će sada definitivno trebati pobjeda protiv Italije u zadnjem kolu. Taj meč se igra u Leipzigu od 21 sat u ponedjeljak.

Utakmicu je s tribina pratio i premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji je rekao da se već sreo sa selektorom Zlatkom Dalićem.

"Nakon 0:1, vratili su se do 2:1 Bila je krasna atmosfera. Mala dekoncntracija i završilo je 2:2. Sad smo se vidjeli sa Dalićem, ohrabrili smo i njega i igrače. I njemu je krivo, ali to je sport, događa se", rekao je Plenković, te je dodao:

"Obožavam ovu generaciju. Evropska prvenstva nam očito manje leže, ali igra se i dalje. Ne bi bilo prvi put da su oni koji su loši u grupi budu najbolji.

Podsjetimo da je Hrvatska u prvom kolu poražena sa 3:0 od Španije. Danas je igrala puno bolje, ali propustila je priliku da ostvari bitnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi