Plišek: Grbavica je posebna, a navijači obožavaju Želju

Bivši trener Željezničara nahvalio Plave

Plišek: Grbavica je posebna, a navijači obožavaju Želju

E. Škorić

Jiri Plišek, bivši trener Željezničara i Sarajeva, pohvalno je govorio o Plavima s Grbavice češkim novinarima.

Plišek je stigao u Sarajevo gdje će pratiti duel Željezničara i Plzena večeras na Koševu. Boravio je na jučerašnjem treningu češkog prvaka. Češkim novinarima je zanimljiv iz razloga što je ranije trenirao Želju i Sarajevo, a i puno pomogao Edinu Džeki u ostvarivanju velike karijere.

"Vjerujem da je neosporna razlika u kvaliteti dvije momčadi. S druge strane, ne treba potcijeniti Željezničar. Ipak, Plzen će odlučivati o tome kako će se igra razvijati", rekao je Plišek, dodavši:

"U posljednjih nekoliko godina oni su vladari bh. lige. Stabilan su i organiziran klub s dobrim vodstvom i bivšim igračima na čelu. Pomalo su slični Plzenu. Igraju  također 4-2-3-1 formaciju. Posebno opasan je napadač Eldin Adilović".

"Bit će ovo za mene specifična utakmica. U Sarajevu sam imao dosta lijepih trenutaka. Edin Džeko? Bilo je zanimljivo gledati ga na početku svoje karijere. Nakon preporuke, Teplice su ga dovele, a kasnije je za dobru sumu otišao u Wolfsburg", ističe Plišek.

Plišek je češkim medijima naglasio kako na utakmicama Željezničara uvijek vlada dobra atmosfera na tribinama...

"Klasična balkanska atmosfera. Navijači su temperamentni, no ne stvaraju veće nerede. Imaju puno navijača. Oni zaista javno izražavaju veliku ljubav i podršku prema svom klubu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

O Grbavici...

"Grbavica je zaista posebna. Iza gola su moderne tribine sa jednim dijelom za gostujuće navijače. Tribina iznad svlačionica je drvena, a nasuprot nje je lokomotiva kao simbol kluba. Inače, atmosfera je odlična", dodao je Plišek.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.