Pljuštali rekordi u Madridu u 8:0 pobjedi Reala

Liga prvaka, grupa A

Pljuštali rekordi u Madridu u 8:0 pobjedi Reala

Edmir Škorić

Real Madrid je ostvario veliku pobjedu nad Malmeom u šestom kolu grupe A Lige prvaka. Kralejvi su slavili sa 8:0.

Real je ponizio goste iz Švedske, te se izjednačio s Liverpoolom kada je u pitanju najubjedljivija pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka. Liveprool je u prošlosti slavi protiv Bešiktaša također sa 8:0.

Osim toga, Ronaldo je postigao četiri gola, pa je sa 11 golova postao rekorder po broju golova u grupnoj fazi, a prethodno je taj rekord s 10 golova držao Ruud van  Nisterlooy.

Benzema je u prvih 24 minute postigao dva gola, a do kraja prvog dijela Ronaldo je povisio na 3:0. U samo pet minuta nastavka Portugalac postiže još dva gola, a četvrti u 59. minuti.

Real tu nije stao iako je vodio 6:0. Kovačić u 70. minuti zabija sedmi gol za moćne Kraljeve, da bi Benzema svoj treći gol postigao u 74. minuti.

Real je u grupi A završio prvi sa 16 bodova i gol razlikom 19:3, dok je drugi sa 13 bodova PSG, koji je večeras savladao Šahtar s 2:0.

Vodeći gol za Parižane postigao je Lucas na asistenciju Ibrahimovića. Zlatan se sam upisao u strijelce u 86. minuti, kada je postavio konačnih 2:0. Šahtar će kao trećeplasirani Evropu nastaviti kroz Evropsku ligu. Malmo je ostao zakovan za dno sa tri boda i gol-razlikom 1:21.

Liga prvaka, grupa A, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real - Malmo 8:0 (Benzema 12, 24, 74, Ronaldo 39, 47, 50, Kovačić 70)

PSG - Šahtar 2:0 (Lucas 57, Ibrahimović 86)


Real Madrid vs Malmo FF 8-0 All Goals and Full... by enteritament
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.