Plzen izvukao remi u Istanbulu, ali Fener ide dalje

Evropska liga

Plzen izvukao remi u Istanbulu, ali Fener ide dalje

Midhat Šljivak

Fudbaleri Fenerbahčea plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige, nakon što su večeras na svom Sukru Saracoglu stadionu remizirali protiv Plzena 1:1, ali zbog pobjede iz prvog susreta od 1:0 idu dalje.

Fener je češki tim dočekao pred praznim tribinama, ali im to nije smetalo da budu bolji tim. Ipak, tek u finišu susreta su stigli do vodstva. Sjajnu akciju domaćeg tima u 44. minuti završio je Salih Ucan za prednost na poluvremenu od 1:0.

Gosti su zaigrali nešto bolje u nastavku utakmice, a u 61. minuti su stigli do poravnanja. Kovarik je uposlio Daridu, koji je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1. Imala su oba tima potom još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao, te Fener ide dalje.

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.