Plzen jedva do tri boda protiv Čeških Budojevica

Češka liga, 26. kolo

Plzen jedva do tri boda protiv Čeških Budojevica

Edmir Škorić

Vodeći sastav češkog prvenstva, Viktoria Plzen, savladao je dosta teško Češke Budojevice u 26. kolu.

Plzen je pogocima Vladimira Daride već nakon 25 minuta igre imao sigurnih 2:0, no gosti se u nastavku uspijevaju vratiti. Prvo je Zdenk Linhat smanjio na 2:1 u 51. minuti, da bi u 60. minuti Ivo Taborski poravnao rezultat na 2:2.

 

Pet minuta prije kraja, Plzenu pobjedu donosi Radim Režnik i Viktoria je sada pet bodova u prednosti u odnosu na Spartu, koja tek treba da odigra svoju utakmicu ovog kola.

 

Jihlava i Dukla Prag su odigrali 1:1. Karol Karlik pogađa za vodstvo domaćih u 31. minuti, a isti igrač u 85. dobiva crveni karton, a dvije mminute kasnije Tomaš Borek pogađa za 1:1, što je bio i konačan rezultat.

 

Češka liga, 26. kolo:

Jihlava - Dukla Prag 1:1 (Karlik 31/ Borek 87)

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Plzen - Češke Budejovice 3:2 (Darida 10, 24, Reznik 85/ Linhart 51, Taborsky 60)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.