Plzen poražen od Greuther Fürtha u prijateljskom susretu

Plzen izgubio

Plzen poražen od Greuther Fürtha u prijateljskom susretu

Midhat Šljivak

Protivnik Željezničara u drugom pretkolu Lige prvaka, ekipa Viktorije Plzen, poražena je danas u prijateljskom susretu od njemačkog drugoligaša Greuther Fürtha rezultatom 1:0.

Nakon uvodnih desetak minuta u kojima uzbuđenja nije bilo, u 13. minuti Greuther Fürth stiže do vodstva. Nakon ubacivanja Jungbina Parka sa desne strane Goran Šukalo je pogodio za prednost od 1:0. Imao je Fürth još nekoliko prilika u prvom poluvremenu, promjene rezultata nije bilo.

U nastavku je Plzen bio nešto bolji. Za razliku od prvpg poluvremena u kojem nisu imali niti jednu značajniju priliku, u drugom dijelu su stvorili nekoliko dobrih prilika. Ipak, rezevrvni golman Greuther Fürtha Tom Mickel je u nekoliko navrata sjajno intervenisao, te je ostalo do kraja 1:0 za njemački tim.

Prijateljski susret:

Greuther Fürth - Viktoria Plzen 1:0 (Šukalo 13') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.