Plzen poražen: Webo donio pobjedu Fenerbahčeu

Osmina finala Evropa lige

Plzen poražen: Webo donio pobjedu Fenerbahčeu

Večeras je odigran prvi susret osmine finala Evropa lige između Viktorie iz Plzena i Fenerbahčea, a solidnu prednost pred uzvrat stekla je turska ekipa koja je slavila sa minimalnih 0:1.

Prvo poluvrijeme je proteklo u solidnoj igri na obje strane iako su se ne trenutke gosti iz Turske činili kao konkretniji protivnik.

 

Nakon prvih 45 minuta susreta golova nije bilo, a u nastavku susreta igralo se slično kao i u prvom dijelu. Gosti su većinom prijetili preko Kuyta i Weba

Ipak, Fenerbahče svoju dobru igru pretvara u pogodak 10-ak minuta prije kraja susreta. Strijelac je bio kamerunski napadač, Webo.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je ostalo 0:1 što je za goste iz Turske lijepa zaliha pred revanš susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.