Plzen prvak, Mahmutović strijelac za Teplice

Okončano prenstvo Češke

Plzen prvak, Mahmutović strijelac za Teplice

Edmir Škorić

U subotu je odigrano kompletno 30. kolo češkog prvenstva. Plzen je novi prvak, Sparta i Liberec će također u Evropu, dok iz lige ispadaju Češke Budejovice i Hradec Kralove.

Plzen je uoči današnjeg kola ima dva boda prednosti nad Spartom, no imao je za protivnika otpisani Hradec. Učesnik grupne faze Lige prvaka iz prošle sezone uspio je lako doći do pobjede i osigurati naslov prvaka. Plzen je slavio sa 3:0, a strijelci su bili Darida, Prochazka i Cosovsky.

Sparti je uzaludna bila, također  rezultatom 3:0, domaća pobjeda nad Duklom. Vodeći pogodak za Pražane postigao je Vacha u 15. minuti, a u nastavku je sve riješio Kadlec s dva pogotka. 

Nije bilo iznenađenja kada je u pitanju borba za opstanak. Teplice su slavile u gostima kod Mlade Boleslav s 4:0 uz pogodak bh. internacionalca Aidina Mahmutovića i obezbijedile opstanak, premda bi i pored poraza ostale u ligi, obzirom da je Hradec poražen, a i Češke Budejovice, od kojih je s minimalnih 1:0 bila bolja Sigma. 

Dodajmo da su za Hracec nastupali i bh. internacionalci Haris Harba i Emir Halilović.

Češka liga, 30. kolo:

Mlada Boleslav - Teplice 0:4 (Mahmutović 23, Jindraček 48, 75, Litsingi 60)

Sparta - Dukla 3:0 (Vacha 15, Kadlec 68, 86)

Liberec - Pribram 1:1 (Sural 57/ Wagner 10 - penal)

Brno - Slovačko 1:3 (Zavadil 61/ Kuncl 54, Kovar 58, Dosek 79)

Banik Os. - Jablonec 0:1 (Pitak 78)

Sigma - Češke Budejovice  1:0 (Navratil 6)

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Hradec - Plzen 0:3 (Darida 1, Prochazka 10, Cisovsky 49)

Jihlava - Slavia 3:1 (Vaculik 24, Kolousek 30, Marek 40/ Hubacek 33)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.