Plzen siguran, kiks Sparte u Pragu

Češka liga, 19. kolo

Plzen siguran, kiks Sparte u Pragu

Edmir Škorić

Češki prvak Viktoria Plzen slavio je u gostima kod Mlade Boleslav, dok je Sparta u Pragu spašavala bod protiv Jabloneca.

Viktoria je pogocima Kolara iz 45. minute, te Horvatha, koji je u 83. minuti realizirao jedanaesterac, slavila s 2:0 u gostima kod Mlade Boleslav i ostala na vrhu sa 41 bodom. 

 

Drugoplasirana Sparta mogla se bodovno izravnati sa sastavom iz Plzena, no u duelu s četvrtoplasiranim Jablonecom osvojila je tek bod. No, mogu biti sretni i zbog toga, jer su do 78. minute gubili s 2:0.

 

Cizek je u 44. i 53. minuti tresao mrežu domaćina. Prikryl je u 78. smanjio na 1:2, a konačnih 2:2 postavio Zaočetni minutu prije kraja utakmice.

 

Teplice bh. internacionalaca Aidina Mahmutovića i Admira Ljevakovića deklasirane su kod kuće od ekipe Slovačko s 4:0. Dvaput Došek, te po jednom Valenta i Trousil produžili su agoniju Teplica. Ljebaković je igrao svih 90 minuta, a Mahmutović je iz igre izašao u 71. minuti. Zanimljivo da su obojica "požutjeli".

 

Češka liga, 19. kolo:

Teplice - Slovačko 0:4 (Došek 19, 66, Valenta 36, Trousil 53)

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Mlada Boleslav - Viktoria Plzen 0:2 (Kolar 45, Horvath 83 - penal)

Sparta - Jablonec 2:2 (Prikryl 78, Zapotečni 89/ Cizek 44, 53)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti