Pobjeda Barcelone, Messi rekorder

Hat-trick Messija

Pobjeda Barcelone, Messi rekorder

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Barcelone savladali su večeras na Camp Nou ekipu Granade rezultatom 5:3.

 

Izabranici Pepa Guardiole odlično su otvoili susret i već nakon četiri minute igre su došli do vodstva. Cuenca je cantrirao u kazneni prostor, Messi je uputio povratnu loptu u srce kaznenog prostora gdje se našao Xavi koji mirno pogađa za 1:0. 

 

Lionel Messi su 17. minuti izjednačio sa legendarnim Cesarom Rodriguezom po broju golova u zvaničnim utakmicama katalonskog tima. Cunca je ponovo odlično centirao, Messi prekrasnim volejom od stativu pogaĐa za 2:0. 

 

Potom je igra Barcelone se malo smirila, te osim nekoliko poluprilika domaći fudbaleri nisu ozbiljnije ugrozili gol Granade. 

 

A onda u nastavku pravi šok za igrače i navijače Barcelone. Mainz je u 55. minuti nakon prekida nadskočio Piquea za smanjenje rezultata na 2:1. Pokušao se Pique nekoliko minuta kasnije iskupiti za grešku, no njegov udarac brani golman gostiju. 

 

Do izjednačenja Granada stiže u 62. minuti. Alves je skrivi penal, a siguran izvođač je bio Guilherme Siqueira za 2:2. 

 

Ipak, da je je trenutno najbolji igrač svijeta Messi je dokazao u 67. minuti. Alves je odlično asistirao preko odbrane Granade, Messi je umakao odbrani, te prekrasnim lobom pogodio za 3:2, a ovim pogotkm je postao najbolji strijelac  u zvaničnim utakmicama Katalonaca. 

 

Igrala je Barcelona svoju igru, a upornost im se isplatila u 82. minuti. Nakon šuta Messija, lopta se odbila do mladog Cristiana Tella koji pogađa za vodstvo Katalonaca od 4:2.

 

Svoju nevjerovatnu seriju Leo Messi nastavio je u 86. minuti kada je još jednim veoma lijepim pogotkom povećao vodstvo svog tima na 5:2.

 

Tri minute kasnije novi penal za Granadu. Alves je igrao rukom u kaznenom prostoru, dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton,  a majstorski sa penala po drugi put Siqueira za konačnih 5:3.

 

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.