Pobjeda Celtica, Papac na nosilima
Čovjek odluke

Žestoki Old Firm, tri crvena kartona

Pobjeda Celtica, Papac na nosilima

M. Maksimović

U ponovljenoj utakmici 5.kola škotskog Kupa, Celtic savladao ljutog rivala Glasgow Rangerse 1:0 golom Marka Wilsona u 48.minuti.Saša Papac je u 51.minuti iznesen sa terena jer je kod gola Celtica zaradio neugodan udarac loptom u glavu.

Veliko rivalstvo ova dva kluba još jednom je došlo do izražaja u pravom smislu, jer smo u petom ovosezonskom duelu najmanje gledali čisti fudbal.

Utakmica nije ponudila ništa spektakularno, a ako je nedostajalo pravih prilika, onda nije prevelike nervoze, oštrih startova, verbalnih duela i kartona Sudija Calum Murray je pokazao 12 žutih kartona i tri crvena. Glasgow Rangersi su utakmicu završili sa devetoricom, a omjer pokazanih kartona je bio debelo na štetu gostujućeg sastava. Već u 37.minuti je ekipa Saše Papce ostala sa čovjekom manje, jer je u samo deset minuta neoprezni Steven Whittaker zaradio dva žuta.

Kako je odmicalo prvo poluvrijeme, tako je nervoze bilo sve više na terenu pa i pored njega, a nakon isključenja Whittakera, došlo je do verbalnog duela El-Hadji Dioufa i Neila Lennona trenera Celtica. Gužve je bilo prilikom ulaska igrača u svlačionice, ovaj put opet u centru pažnje bio Diouf, dok je sa druge strane to bio Johan Mjallby pomoćni trener Celtica.

Što se tiče prilika u tom prvom dijelu dva puta je probao iz daljine Koreanac Ki, drugi pokušaj iz slobodnog udarca nije bilo loš.Najbolju priliku je imao Samaras koji je na loptu Edua došao sam ispred McGregora koji sjajno interveniše.

Drugo poluvrijeme nije počelo dobro za Rangerse. Igrala se 48.minuta kada Mark Wilson na ubacivanje Izaguirre, šutira Papac sa gol linije izbija loptu glavom, ali Wilson iz drugog pokušaja postiže gol.I dok su igrač Celtica slavili, Saša je ostao ležati na terenu te je iznešen na nosilima.Nakon teške saobraćajne nesreće koju je doživio, Papac se najviše plašio ovakvih situacija, ali nažalost to se upravo dogodilo.

U nastavku je Celtic imao više od igre, a dvije najbolje prilike je propustio Samaras koji je u 64.minuti pogodio stativu, dok je u 78. minuti intervenisala odbrana Rangersa u posljednjem trenutku. Kako je prvo poluvrijeme završilo uz naguravanja i kartone, tako je završila i utakmica. Madjid Bougherra je dobio drugi žuti karton u 93.minuti nakon čega su se gostijući igrači počeli naguravati sa sudijom Murrayem.

I kada je odsviran kraj utakmice, Aly McCoist pomoćnik, Waltera Smitha je prišao kako bi Neilu Lennonu čestitao, a prgavi Irac je nasrnuo na legendu Rangersa. Opet je nastala gužva pa su ljudi iz osiguranja imali pune ruke posla, a usput je crveni karton dobio i El-Hadji Diouf.Ovo je peti duel u okviru Old Firma ove sezone, druga pobjeda Celtica, 23 u Kupu, ukupno 142. u međusobnim duelima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.