Pobjeda Dinama, Šaranović pogodio za Zadar

HNL, 30. kolo

Pobjeda Dinama, Šaranović pogodio za Zadar

Adnan Beganović

U okviru 30. kola hrvatskog fudbalskog Zadar je na svom terenu pobjedio Cibaliju (3:1), a strijelac jednog gola za domaće bio je naš internacionalac Edin Šaranović. Šibenik na svom "Šubičevcu" nije uspio otkinuti bod Dinamu (0:2) pa su "modri" novom "tricom" još bliže naslovu.

Iako su u Splitu očekivali da bi Šibenik na "Šubičevcu" mogao "otkinuti" bod Dinamu i tako vratiti Hajduk u igru za titulu, to se nije dogodilo. Zagrebački "modri" upisali su sigurnu pobjedu, a strijelci su bili Mario Mandžukić i Ivan Tomaček.

Zadar je na svom terenu dočekao vinkovačku Cibaliju i sasvim zasluženo na svoj konto upisao nova tri boda, koja mu još uvijek daju nadu da bi mogao ostati u društvu najboljih bez dodatnih kvalifikacija. Strijelci u pobjedi Zadra od 3:1 bili su Puljuć, Raso i Šaranović, dok je za goste pogodio Grgić.

Utakmicu sa najviše golova danas su u Varaždinu odigrali Varteks i Osijek. Gosti iz Osijeka slavili su rezultatom 3:2. Strijelci za domaće bili su Mujanović i Vukman, dok su za Osijek zabili Smoje i Primorac dva puta.

Croatia Sesvete je poražena od Intera (0:3) i sada je sasvim izvjesno da će klub iz predgrađa Zagreba samo jedno ljeto "plesati" u društvu najboljih. Strijelci za Inter bili su Grgurović i Hilario dva puta.

Veoma bitnu pobjedu u borbi za izlazak na međunarodnu scenu u 30. kolu ostvarili su fudbaleri Slaven Belupa. "Farmaceuti" su bili bolji od Zagreba (2:1). Gosti su došli u vodstvo u 54. minuti preko Pejića, a domaći si preokrenuli golovima Jajala i Jurića.

Večeras na "Kantridi" igraju domaća Rijeka i Hajduk, i ukoliko Rijeka pobjedi utrka za naslov biće faktički gotova.

Rezultati 30. kola:
Šibenik – Dinamo 0:2
Slaven Belupo – Zagreb2:1
Zadar – Cibalia 3:1
Sesvete – Inter 0:3
Varteks – Osijek 2:3
Rijeka – Dinamo (večeras)

Poredak: Dinamo 70, Hajduk 63 (-1), Slaven Belupo 51, Rijeka 47 (-1), Šibenik 43, Osijek 41, Zagreb 40, Varteks 35, Cibalia 32, Inter 29, Zadar 27, Sesvete 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.