Pobjeda Duisburga, Berberoviću 90 minuta

Pobjeda Duisburga, Berberoviću 90 minuta

U prvim utakmicama 18. kola 2. njemačke Bundeslige, danas su odigrane tri utakmice, a u sve tri meča, domaćini su ostvarili sigurne pobjede.

Munchen 1860 je kaoubjedljivo savladao Braunschweig sa 3:0. Strijelci su bili Aigner u 32., Rakić u 58. i Lauth u 65. minuti.

Duisburg je na svome terenu pobijedio Karlsruher sa 3:1. Domaći su poveli već u 3. minuti golom Šukala, a prednost je početkom drugog poluvremena udvostručio Jula u 57. minuti. Tračak nade za goste, bio je pogodak Mullera u 59. minuti, a sve dileme oko pobjednika, riješio je Brosinski u 71. minuti. Naš bivši reprezentativac, Džemal Berberović, odigrao je svih 90. minuta za Dusisburg, koji se približio sredini tabele, dok Branimir Bajić nije bio u konkurenciji za ovaj meč. Karlsruher je ostao u zoni ispadanja.

Paderborn se novom pobjedom približio vrhu tabele, a sigurnu pobjedu su ostvarili protiv Hanse rezultatom 2:0, golovima Mehe u 17. i Proschwitza u 51. minuti. Bila je ove sedma uzastopna utakmica u kojoj Hansa nije pobijedila i ostali su na pretposljednjem mjestu sa svega 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.