Pobjeda Genclerbirligija, Zecu 83 minute

Naš reprezentativac odigrao dobru utakmicu

Pobjeda Genclerbirligija, Zecu 83 minute

Genclerbirligi je danas na svom terenu u okviru 19. kola turske Superlige dočekao na svom terenu Akhisar Belediye. Slavio je domaćin, 1:0.

Prvu priliku za Genclerbirligi imao je naš povremeni reprezentativac, Ermin Zec u sedmoj minuti, ali nije bio precizan. Gosti su zaprijetili u 16. minuti, ali je Bruno Mezenga bio neprecizan. U 20. minuti slavlje za domaću ekipu, a strijelac je nakon asistencije bio Radosav Petrović. Novu priliku da postigne pogodak Zec je imao u 23. minuti, ali je još jednom bio neprecizan. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Kenan Ozer, ali nije uspio postići pogodak. 

 

Prvu priliku u nastavku imali su gosti, preko Vurala, ali je golman domaće ekipe bio sigzuran. Ermin Zec je u 54. minuti opet bio u centru pažnje, odlično je šutao, ali je njegov udarace zaustavila stativa. Zec je u 83. minuti napustio teren, a zamijenio ga je Ehiosun. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Genclerbirligi je slavio 1:0. 

 

Turska Superliga, 19. kolo: 

Genclerbirligi - Akhisar 1:0 (Kulušić 20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.