Pobjeda Genclerbirligija, Zecu 90 minuta

Domaćin se izvukao kasnim golom

Pobjeda Genclerbirligija, Zecu 90 minuta

Genclerbirligi je danas u okviru 26. kola turske Superlige na svom terenu dočekao Karabukspor. Domaćin je slavio 2:1.

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, te je istu pretvorio u pogodak. Strijelac je bio Radosav Petrović. Novu priliku domaćin je imao u 13. minuti, ali je neprecizan bio Kulušić. Novu priliku domaćin je propustio u 22. minuti susreta, a neprecizan je bio Vleminckx. 

 

U 34. minuti prilika za Karabukspor, ali je rezultat nakon udarca Parlaka ostao 0:0. Gosti do gola dolaze u 40. minuti. Parlak je uposlio Sheltona koji je izjednačio rezultat. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

 

U 52. minuti gosti su ostali sa deset igrača na terenu. Durgi žuti karton dobio je Karaer. U 60. minuti susreta Cem Can je mogao vratiti prednost domaćinu, ali je ostalo 1:1. U 65. minuti Demir zaprijetio još jednom, ali se rezultat nije mijenjao. 

 

Domaćin je još jednom zaprijetio, a priliku je imao Radosav Petrović. Domaćin je ipak stigao do vodstva u 89. minuti, a strijelac je bio Vleminckx, koji je donio pobjedu i važna tri boda domaćoj ekipi. 

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska, Superliga, 26. kolo: 

Genclerbirligi - Karabukspor 2:1 (Petrović 9, Vleminckx 89/Shelton 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.