Pobjeda Građana, novi kiks Chelseaja

City pet bodova ispred Uniteda

Pobjeda Građana, novi kiks Chelseaja

Midhat Šljivak

Nakon pobjede Arsenala nad Liverpoolom od 2:1 na otvaranju 27. kola, danas je odigrano još šest susreta Premiershipa.

Vodeća ekipa Premier lige Manchester City savladao je na svom terenu ekipu Boltona rezultatom 2:0.čime su bar na jedan dan stvorili prednost od pet bodova nad velikim rivalom Manchester Unitedom.

City i Bolton su pružili sjajnu partiju u ovom susretu, a na odmor su Građani otišli vodstvom od 1:0 zahvaljujući autogolu kojeg je u 23. minuti igre postigao Steinsson koji je skrenuo šut Clishyja u vlastitu mrežu.

Edin Džeko je u igru ušao u 62. minuti, samo dvije minute kasnije imao je fantastičnu priliku. Sjajno je naš reprezentativac šutirao sa 25 metara, no lopta je završila na prečki gola Boltona.

Građani do drugog gola dolaze u 69. minuti. Adam Johnson je prošao po desnoj strani, uputio je sjajnu asistenciju petom za Balotellija kojem nije bilo teško da sa dva metra pogodi prazan gol.

Do kraja susreta promjene rezultata nije bilo, iako jje City propustio nekoliko dobrih prilika.

Stoke City Asmira Begovića sa minimalnih 1:0 savladao je na svom terenu ekipu Norwicha. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Matthew Etthernington u 72. minuti. Asmir je veoma dobro branio kompletan susret.

Chelsea je napravio novi kiks,a danas su od izabranika Andre Villas-Boasa bili fudbaleri West Bromwich Albiona rezultatom 1:0. Gol za veliku pobjedu tima iz Birminghama bio je Garteh McAuley u 82. minuti utakmice.

Gostujuću pobjedu u ovom kolu ostvario je i Swansea na gostovanju kod Wigana sa 2:0, dok su Blackburn i Aston Villa, te Queens Park Rangers i  Everton odigrali susrete bez pobjednika rezultatima 1:1.

 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.