Pobjeda Malage na La Rosaledi

Primera, 23. kolo

Pobjeda Malage na La Rosaledi

Dva su sureta u okviru 23. kola španske Primere okončana. Malaga je došla do devete ovosezonske pobjede, savladavši Mallorcu, dok je Rayo bio uspješniji od Getafea.

Stadion La Ros

aleda ugostio je momčadi Malage i Mallorce, a domaća ekipa slavila je sa 3:1. Gosti su prvi došli u vodstvo preko Michaela Pereire u četvrtoj minuti. Međutim, nastavak susreta u potpunosti je pripao Malagi, a nakon samo sedam minuta bilo je 1:1. Strijelac za domaće bio je Sebastian Fernandez. Do odlaska na petnaestominutni predah mreže se više nisu tresle.

Deset minuta nastavka bilo je dovoljno Jeremyju Toulalanu da potpuno preokrene rezultat, da bi Salomon Rondon u 69. minutu postavio konačnih 3:1. Malaga je ovom pobjedom napredovala za tri mjesta, te sada zauzima sedmo mjesto, sa samo jednim bodom zaostatka za pozicijom koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka naredne sezone.

Rayo Vallecano je bez većih poteškoća savladao madridski Getafe. Strijelci za domaće bili su Michu i Diego Costa. Treba istaći da su gosti imali igrača manje od 61. minute, kada je Michel zaradio direktno isključenje. Rayo je ovom pobjedom preskočio današnjeg protivnika na tabeli i sada zauzima deseto mjesto.

Primera, 23. kolo:
Malaga - Mallorca 3:1 (Fernandez 11, Toulalan 55, Rondon 69 / Pereira 4)
Rayo Vallecano - Getafe 2:0 (Michu 34, Costa 64) 






Rayo Vallecano - Getafe 2:0 by FootballKing1992

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.