Husref Musemić pred Olimpic

„Pobjeda nam je potrebna za miran odlazak na pauzu“

Nikada Sloboda na Tušnju nije savladala Olimpic. Bilo je neriješenih ishoda, ali slavlja nikada. Ni u Sarajevu!

Prilika za prekid neugodne tradicije je utakmica 18. kola koja se sutra od 15.30 igra na Tušnju.

„U trenerskom poslu svaka naredna utakmica je najvažnija, pa tako i ova“, reći će Husref Musemić.

Njegov tim igra veoma dobro, bar tako kazuju pokazatelji iz utakmica sa Travnikom i Čelikom. Statistički Sloboda je osvojila itekako bitna četiri boda uz gol razliku 6:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Olimpic je sigurno respektabilan protivnik. Peti su na tabeli, a i polufinalisti su Kupa BiH. Možda će za njih otežavajuća okolnost biti ta što su u osam dana odigrali tri utakmice, ali to i ne mora ništa da znači. Nama je potrebna pobjeda kako bi u miru otišli na pauzu. Poslije Olimpica pred nama je 14 dana pauze. Vjerovatno ćemo otići van Tuzle, jer na Tušnju nećemo moći trenirati zbog utakmice mladih reprezentacija BiH – SAD-a“, kaže Musemić. 

Sastav koji pobjeđuje ili dobro igra obično se ne mijenja. Musemić bi u sudaru sa Vukovima sa Otoke mogao promijeniti samo Jasmina Moranjkića, koji se žali na povredu zadnje lože. Ostali su u punom pogonu i žele svoje vjerne navijače obradovati sa novom pobjedom. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.