Pobjeda Novog Travnika za kraj sezone, sigurna i Krajina

Druga liga Zapad

Pobjeda Novog Travnika za kraj sezone, sigurna i Krajina

S. Mlaćo

Svečano je danas bilo u Novom Travniku gdje je Novi Travnik u okviru posljednjeg kola Druge lige Zapad savladao Brekovicu 78 3:1 te i zvanično proslavio titulu prvaka.

Gosti su prvi poveli pogotkom Kečanovića, ali stvari na početak vraća u 31. minuti Terzić. U drugom poluvremenu dva pogotka Sabahudina Petaka za konačnih 3:1.

Krajina je pogocima Nuhića i Mizića savladala Slogu (2:0), dok je Busovača pogotkom Vehaba savladala Bratstvo 1:0.

Rudar je sa 2:0 bio bolji od Sloge, dok u duelu Kiseljaka i Viteza nije bilo pogodaka (0:0).

Krajišnik je sa 2:1 savladao Radnik Donji Vakuf. FK Vitez je u Ključu na krilima Admira Zukana savladao domaći Ključ 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Novi Travnik je sezonu okončao na prvom mjestu sa 60 osvojenih bodova, Podrgmeč i Krajina imaju po 48. Dva posljednja mjesta pripala su Vitezu i Ključu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi