Pobjeda Sloge u Kulen Vakufu
NK Ostrožac

Nogometna liga USK

Pobjeda Sloge u Kulen Vakufu

U vikendu iza nas su odigrane utakmice drugog kola nogometne lige USK-a. Nažalost, već u drugom kolu iz lige je istupila ekipa Mladosti iz Bosanskog Petrovca, pa je Omladinac 75 iz Pokoja bio slobodan.

Jedinu gostujuću pobjedu su ostvarili nogometaši Sloge iz Kralja koji su u Kulen Vakufu pobjedili Unu sa uvjerljivih 3:0. Neriješenim rezultatom na svome terenu su se morale zadovoljiti ekipe Ćoralića i Mangana. Ćoralići su odigrali 2:2 protiv Bayera 99 iz Ključa, dok je Mangan u Bužimu odigrao 1:1 protiv ABC-a iz Podzvizda. Minimalnu domaću pobjedu od 1:0 zabilježio je Rudar iz Kamengrada savladavši Ostrožac nakon dosuđenog kaznenog udarca, dok je drugi uspješan domaćin bila Gomila koja je u Stijeni bila bolja od Borca sa Izačića. Konačan rezultat je glasio 2:1. 

Rezultati:

Gomila – Borac 2:1
Una – Sloga 1937 0:3
Ćoralići – Bayer 99 1:1
Mangan – FC ABC 2:2
Rudar – Ostrožac 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.