Pobjeda Sparsa u prvom susretu, sa Malagom večeras

Protiv Unicaje od 18 sati i 30 minuta

Pobjeda Sparsa u prvom susretu, sa Malagom večeras

Prvi od četiri kvalifikaciona turnira za završni juniorski turnir Eurolige, koji se igra od 9. do 12. maja u Londonu, počeo je danas u glavnom gradu Italije, Rimu. 

Naš predstvanik KK Spars u prvom kolu igrao je protiv ekipe domaćina, Stella Azzurre. Već od samog starta naša ekipa bolje je otvorila susret i za deset minuta igre napravila osjetniju prednost, bilo je 32:21. U nastavku ništa novo, Sparsi su bolja ekipa i na odmor odlaze sa 14 poena viška. Briljirali su u prvoj četvrtini Đoko Šalić i Aleksje Nikolić, srpski, odnosno slovenački reprezentativac. 

 

U nastavku nešto bolja igra domaćina, pa je naš predstvanik u posljednjih deset minuta ušao sa prednošću, 68:58. Do kraja su Sparsi bez većih problema zadržali prednost i slavili, 74:68. Sparsi narednu utakmicu igraju već večeras, a protivnik im je Unicaja iz Malage, koja je u prvom kolu Mandoulides Thessaloniki savladala sa 49 poena razlike.

 

Najefikasniji u redovima Sparsa bio je Aleksej Nikolić sa 24 poena, dok je Šalić dodao 20. Nedim Buza postigao je 11 poena. Kod domaćina Salvatore Forte postigao je 18 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.