Pobjeda u prvom meču je bila uzalud, Barcelona lagano izbacila Levante
(Foto: EPA) Ousmane Dembele je danas uz dosta sreće bio dvostruki strijelac

Kup Kralja, 1/8 finala

Pobjeda u prvom meču je bila uzalud, Barcelona lagano izbacila Levante

Teme:

Barcelona je večeras na svom Nou Campu ugostila ekipu Levantea u revanš meču osmine finala Kupa Kralja i slavila laganu pobjedu rezultatom 3:0.

Iako je Levante u prvom meču pružio odličnu partiju i slavio sa 2:1, Barcelona je današnjom pobjedom lagano došlo da plasmana u četvrtfinale Kupa Kralja.

Katalonci su do vostva došli u 30. minuti. Messi je uposlio Dembelea, a mladi Francuz je uz dosta sreće prevario golmana Levantea za 1:0.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Barca stiže do 2:0. Igrala se 31. minuta kada je Messi ponovo proigrao Dembelea, a Francuz postigao svoj drugi gol na utakmici. U tome mu je svojom lošom reakcijom pomogao golman Levantea Fernandez Abarisketa.

Na odmor se otišlo vodstvom Barce od 2:0, a sve dileme oko pobjednika je riješio Lionel Messi u 54. minuti susreta. Semedo je odlično uposlio Argnetinca koji je u svom stilu matirao golmana gostiju za, ispostavilo se, konačnih 3:0.

Bh. fudbaler Sanjin Prcić je odigrao svih 90 minuta za Levante, a u finišu meča je dobio žuti karton zbog neopreznog starta nad Murillom.

Danas su odigrane još dvije utakmice 1/8 finala Kupa Kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol je sa 3:1 na svom terenu savladao Villarreal i prošao dalje s obzirom da je u prvom meču bilo 2:2.

Betis je sa dva remija eliminisao Real Sociedad. U prvom susretu je bilo 0:0, dok je danas Betis izvukao 2:2 u gostima i proslavio prolaz u četvrtfinale Kupa Kralja.

Top Komentari

madr1dist4
Sta ce im kad ce ispast za zelenim stolom
0 6
AskoSN
NN
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi