Pobjeda za historiju: Prva na EP bilo koje selekcije

Kadeti savladali Ukrajinu

Pobjeda za historiju: Prva na EP bilo koje selekcije

Edmir Škorić

Bh. kadetska reprezentacija pobjedom nad Ukrajinom (2:1) se oprostila od Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu.

Današnja pobjeda izabranika Sakiba Malkočevića je ujedno historijska za bh. nogomet, budući da nijedna selekcija ranije nije slavila na nekom Evropskom prvesntvu.

Benjamin Hadžić prijeti Ukrajincima u sedmoj minuti, ali iz slobodnjaka pogađa samo vanjski dio mreže. Na drugoj strani Musolitin je pucao, Dujmović brani. Probao je Dadić u 20. minuti, ali je pucao pored gola Ukrajinaca.

Do 37. minute nije bilo golova, a onda dva gola u tri minute. Benjamin Hadžić je postigao dva sjajna gola za 2:0 vodstvo bh. reprezentacije.

Ukrajinci su bili opasniji u nastavku, krenuli su na sve ili ništa, da bi u 68. minuti preko Kulakova stigli do 2:1, ali srećom zadržali smo vodstvo i ostvarili historijsku pobjedu, iako smo igrali bez Sadikua, Veladžića...

Njemačka je u drugoj utakmici trećeg kola u grupi B savladala Austriju sa 4:0. Njemačka je završila prva u grupi sa sedam bodova, druga je bila Austrija sa šest, BiH sa tri boda i na dnu Ukrajina bez bodova.

BiH - Ukrajina 2:1 (Hadžić 38, 40/ Kukalov 69)

BiH: Dujmović, Čeliković, Velić, Mirić, Resić, Kovač, Dadić, Smajić, Vuletić, Vladić, Hadžić.

Ukrajina: Lunin, Bondar, Popov, Mykolenko, Chekh, Kulakov, Kashchuk, Buletsa, Musolitin Sukhar, Kozyrenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi