Pobjeda za Papetov debi

Zmajevi protiv Crnih zvijezda

Pobjeda za Papetov debi

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić imao je dva dana za pripremu svojih izabranika za prijateljski dvoboj sa Ganom, koji će ujedno biti i Papetov debi na klupi Zmajeva.

Legendarni napadač Sarajeva i PSG-a pozvao je 20 igrača za ovu utakmicu i svi pozvani su mu na raspolaganju za današnji susret. Povrijeđenih na svu sreću nema i svi su u pogonu, uključujući i Zlatana Muslimovića, koji je stigao nešto kasnije, nakon što su u PAOK-u pokušali stopirati njegov dolazak. Muslimovića već duže vrijeme muče bolovi u koljenu, te je u posljednjem kolu prvenstva Grčke igrao pod injekcijama.

Ipak, korpulentni napadč bh. tima jučer je odradio kompletan trening sa ostatkom Zmajeva, te je u kombinacijama za večerašnju utakmicu.

Pape, još uvijek, ne zna (ili neće da saopšti) sastav za večerašnju utakmicu.

"Najvjerovatnije da će se prvih 11 znati dva, tri sata prije početka utakmice", kaže selektor reprezentacije BiH.

"Kritično mjesto i dalje je na lijevom boku. Moram reći da još uvijek nisam odustao od Saše Papca, koji je idealno riješenje za tu poziciju. Da sam ranije znao da ćemo ovu prijateljsku igrati u Sarajevu pozvao bih ga za ovu utakmicu. Ipak, planiram s njim obaviti još koji razgovor", rekao je Sušić.

"Rezultat nam je u drugom planu, jer se radi o prijateljskoj. Ipak, svakako bih volio da krenemo sa pobjedom", dodao je Pape.

Svakako, pobjeda u debiju nad viceprvakom Afrike bila bi velika stvar za Safeta Sušića, ali i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.