Pobjeda Zvezde, Kikanović maestralan
Kikanović predvodi Zvezdu ka finalu

Pobjeda Zvezde, Kikanović maestralan

Adnan Beganović

Košarkaši Crvene zvezde u prvoj utakmici polufinala play-offa pobijedili su FMP (72:69), a reprezentativac BiH, Elmedin Kikanović, odigrao je jedan od najboljih mečeva u „crveno-belom“ dresu.

Crvena zvezda sjajno je otvorila susret i nakon tri minute poveli su sa 14:0. Međutim, FMP se nije predavao i uspio je da se vrati u utakmicu, pa čak u posljednjoj četvrtini da povede sa devet koševa razlike, ali domaći su na kraju ipak zasluženo došli do pobjede.

Kikanović je predvodio svoj tim do pobjede. Sa 17 poena i 8 skokova bio je najbolji pojedinac na susretu, a imao je veliku podršku u Marinoviću koji je također upisao 17 poena. Pored Kikanovića i Marinovića u dresu Crvene zvezde dobru partiju pružili su Kešelj sa 12 i Owens sa 11 poena.

Kod gostiju najbolji su bili Samardžiski sa 17 i Protić sa 15 poena. Polufinalna serija igra se na tri pobjede, a druga utakmica na rasporedu je u nedjelju u Železniku.

Crvena zvezda – FMP 72:69 (20:8, 17:22, 14:23, 21:16)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.