Pobjede Asterasa i Panioniosa

Grčka Superliga, 23. kolo

Pobjede Asterasa i Panioniosa

E. Škorić
Teme:

Pet susreta 23. kola grčke Superlige odigrano je u nedjelju poslijepodne. Svega šest pogodaka postignuto je na tim susretima.

Asteras je današnjom pobjedom u Tripolisu protiv Levadiakosa preskočio PAOK na tabeli i sada zauzima drugu poziciju. Strijelac jedinog pogotka u trijumfu domaćih bio je Fragoulakis tri minute prije kraja utakmice.

 

Panionios je s 2:0 bio bolji od Panthrakikosa, a strijelci su bili Samaris u 35. te Kampantais u 42. minuti. Nekad moćni AEK iz Atine je poražen u gostima kod Plataniasa s 2:1 i sve je bliži opasnoj zoni.

 

Pogodaka nije bilo jedino u duelu Atramotisa i PAS Giannine. Vodeći Olympiakos od 18:30 sati dočekuje Aris.

 

Super liga, 23. kolo:

Asteras - Levadiakos 1:0 (Fragoulakis 87)

Atromitos - PAS Giannina 0:0

Panionios - Panthrakikos 2:0 (Samaris 35, Kampantais 42)

Platanias - AEK 2:1 (Nazlidis 3, Anastasakos 75 - penal/ Fetsis 17)

Olympiakos - Aris (od 18:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.