Pobjede Bamberga i Bayerna, Đedović i Wright odlični

Dobre partije bh. internacionalaca

Pobjede Bamberga i Bayerna, Đedović i Wright odlični

Adnan Beganović

U okviru 3. kola njemačkog košarkaškog prvenstva večeras je odigrano sedam susreta, a momčadi naših reprezentativaca Zacka Wrighta i Nihada Đedovića, Bamberg i Bayern, upisale su pobjede.

Bamberg je na domaćem terenu uz dosta dobru igru Wrighta bio bolji od Tubingena (85:62). Naš reprezentativac postigao je 15 poena, dok je najefikasniji bio Jamar Smith sa 22 poena. Kod Tubingena sa 17 poena najefikasniji je bio Jonatahan Wallace.

Bayern je večeras upisao gostujuću pobjedu u duelu sa Ludwigsburgom (95:71). Sa dobrim partijama u dresu Bayerna nastavio je i naš Nihad Đedović koji je večeras upisao 16 poena, a najefikasniji je bio Malcolm Delaney sa dva poena više. S druge strane kod Ludwigsburga je sa 17 poena najučinkovitiji bio Calvin Harris.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.