Pobjede Cantua i Strasbourga

Eurocup

Pobjede Cantua i Strasbourga

M. Šljivak
Teme:

Samo dvije utakmice petog kola Eurocupa odigrane su večeras, a pobjede su upisale ekipe Cantua i Strasbourga.

Cantu je na svom parketu savladao francuski Nanterre rezultatom 89:74. Nakon dosta izjednačenog prvog poluvremena (35:34), u nastavku je Cantu pružio nešto bolju partiju. 

Posebno se to odnosi na posljednji period kojeg je italijanski tim odigrao fantastično (29:16), te su na kraju došli do pobjede u ovom susretu.

Do trijumfa je Cantu vodio Michael Jenkins sa 29 poena, dok je za Nanterre Johan Passave ubacio 15 poena. 

Strasbourg je na svom parketu savladao Albu iz Berlina 78:75.  U veoma izjednačenoj utakmicu domaći košarkaši su na kraju uspjeli imati više koncentracije, te su došli do pobjede u ovom susretu. 

Campbell je u ovom susretu predvodio domaće s 13 poena, Diot i Thornton su dodali po 11, dok je za goste Reggie Redding ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.