Pobjede Gvineje i Malija
Kanoute je potvrdio pobjeduj Malija

Afričke kvalifikacije za SP 2010

Pobjede Gvineje i Malija

Večeras su odigrane dvije utakmice afričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, a pobjede su ostvarili fudbaleri Gvineje i Malija.

U Grupi E prve bodove u tekućim kvalifikacijama ubilježili su Gvinejci koji su rezultatom 2:1 savladali Malave. Oba gola za domaće postigao je Pascal Feindouno u 30. i 43. minuti. Počasni pogodak djelo je Chiukepoa Msowoya koji je mrežu golmana Gvineje zatresao u 89. minuti.

Nakon tri odigrana kola Obala Slonovače, koju s klupe predvodi naš trener Vahid Halilhodžić ima stopostotan učinak (9 bodova), dok je na drugom mjestu Burkina Faso sa dvije pobjede. Gvineja ima tri boda, a Malavi su bez bodova.

Prvu „tricu“ u Grupi D ostvarili su fudbaleri Malija koji su sa 3:1 savladali Benin. Gosti su poveli preko Seidatha Tchomogoa u 12. minuti. Modibo Maiga je izjednačio u 21, a Mamadou Diallo donio je Maliju prednost u 75. minuti. Sedam minuta kasnije konačan rezultat postavio je Frederic Kanoute.

Mali ima četiri boda, a prva ja Ghana sa devet bodova. Na trećem mjestu je Benin sa tri boda, a posljednje mjesto zauzima Sudan sa samo jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.