Pobjede kadeta i juniora Olimpica nad Travnikom

Premijer liga za kadete i juniore

Pobjede kadeta i juniora Olimpica nad Travnikom

Adnan Beganović, foto: A. Berbić

U okviru 14. kola Premijer lige za kadete odigrana su četiri susreta, a do pobjeda su stigli mladi fudbaleri Olimpica, Širokog Brijega, Zrinjskog i Viteza.

Kadeti Olimpica nastavili su s dobrim igrama, a pobjedom nad Travnikom (3:0) učvrstili su se na 2. mjestu tabele sa samo tri boda zaostatka za vodećim Sarajevom. Anes Demirović, Irhad Vladavić i Dženan Kišić su pogađali za sarajevsku ekipu.

Mladi fudbaleri Širokog Brijega slavilu su na gostovanju kod Drine (3:1). Anđelo Kordić, Domagoj Marušić i Anđelo Kordić su bili strijelci za Široki, dok je počasni pogodak za Drinu postigao Mirza Jašarević.

Do pobjede su stigli i kadeti Zrinjskog koji su na gotovanju bili bolji od Mladosti (2:1). Armin Trako je u 14. minuti doveo Mladost do prednosti, a Teo Rozić i Igor Savić su pogocima donijeli pobjedu Plemićima.

Najviše pogodaka postignuto je u Vitezu gdje je domaća ekipa rezultatom 3:2 savladala Vitez. Mirko Vujica je postigao dva pogotka za Vitez, dok je mrežu gostiju iz Lukavice pogodio i Oliver Križanović. S druge strane oba pogotka za Slaviju postigao je Lav Stevanović.

Juniori Olimpica su golovima Irfana Ajdinovića i Avde Jukana rezultatom 2:0 savladali vršnjake iz Travnika, dok je Široki u drugom poluvremenu slomio otpor Drine. Stipe Jurić u 65., Marin Matić u 81. i Zvonimir Vukoja u 89. minuti su bili strijelci za Široki u pobjedi 3:0.

Vodeći Zrinjski nije uspio slaviti na gostovanju kod Mladosti. Marino Sabljić je u 51. doveo Plemiće do prednosti, da bi Mustafa Mušija tri minute prije posljednjeg sudijskog zvižduka donio bod Mladosti.

Najubjedljiviju pobjedu ostvarili su juniori Viteza koji na domaćem terenu rezultatom 6:1 savladali Slaviju. Po dva pogotka za Vitežane su postigli Ivan Čurak i Juraj Petrović, dok su se u listu strijelaca upisali i Vedran Vrhovac, te Filip Veić, a počasni pogodak za Slaviju je postigao Bojan Taušan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.