Pobjede Kaiserslauterna i Cottbusa

Remi Munchena 1869 i Union Berlina

Pobjede Kaiserslauterna i Cottbusa

A. Haznadarević

U drugoj ligi Njemačke, odigrana su tri susreta u kojima su Energie Cottbus i Kaiserslautern upisali pobjede, dok su bodove podijelili Union Berlin i Munchen 1860.

Cottbus je na svom stadionu rezultatom 3:1 savladao Braunschweig, a već u 6. minutu domaći su imali vodstvo. Pogodio je Sanogo. Već u 14. minutu gosti su izjednačili preko Kumbele. Minut pred kraj prvog poluvremena Borner ponovo dovodi Cottbus u vodstvo.

 

U nastavku je pao još jedan pogodak, i ponovo u mrežu Braunschweiga, a strijelac je ovaj put bio Brinkmann.

 

Kaiserslautern je minimalnom prednošću na gostovanju savladao FSV Frankfurt. Strijelac jedinog pogotka na meču bio je Albert Bunjaku iz penala u 18. minutu susreta.

 

Union Berlin i Munchen 1860 su odigrali meč bez pobjednika, a na kraju je rezultat glasio 2:2. U 22. minutu Stuff je doveo domaće u vodstvo, te postavio krajnji rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

A onda u nastavku, gosti preko Benjamina Lautha u 53., a zatim i 70. minutu, dolaze do potpunog preokreta. Ipak, jedanaest minuta kasnije Nemc po drugi put rezultat vraća na početak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.