Pobjede Kayserispora i Bursaspora

Süper Lig, 32. kolo:

Pobjede Kayserispora i Bursaspora

Edmir Škorić

U dvama susretima 32. kola turske Süper Lig, koji su odigrani u nedjelju, postignuto je čak devet golova. Kayserispor je slavio kod kuće, dok je Bursaspor donijela bodove 'sa strane'.

Kayserispor hrvatskog stručnjaka Roberta Prosinečkog savladao je Trabzonspor s 2:1. Holanđanin Diego Bisewar i Brazilac Bobo, prvi strijelac kluba, pogađali su mrežu gostiju iz Trabzona u 63. i 76. minuti, dok je jedini gol za gostujući sastav postigao Adin u 88. minuti.

 

U durgoj danas odigranoj utakmici 32. kola turske Süper Lig Bursaspor je, kao gost, rezultatom 4:2, nadigrala Oduspor. 

 

 

Pinto, Belluchi i dvaput Šestak zabijali su za  goste, dok je domaćin prvo vodstvo za 1:0 omogućio Camdali u 10. minuti, a aztim Stancu u 44. minuti. U dva navrta se Bursa, dakle, vraćala i na kraju upisala uvjerljivu pobjedu.

 

Süper Lig, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kayserispor - Trabzonspor 2-1 (Biseswar 63, Bobo 76 / Adin 88)

Orduspor - Bursaspor 2-4 (Camdali 10, Stancu 44 / Pinto 12, Belluschi 56, Šestak 75, 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.