Pobjede LA Galaxyja, New York Red Bullsa, Dallasa...

Raspoloženi Keane i Henry

Pobjede LA Galaxyja, New York Red Bullsa, Dallasa...

M. Maksimović

Vodeće ekipe Istoka i Zapada ostvarile su polovičan uspjeh proteklog vikenda na terenima u Americi i Kanadi. Kansas City je poražen, dok je Dallas slavio.

Dallas je svoju pobjedu upisao protiv Vancouvera 2:0. Domaćini su imali daleko više od igre, nekoliko dobrih prilika do vodećeg gola koji je dijelo gostujućeg igrača. Nakon centaršuta u kazneni prostor gostiju, lopta je pogodila u leđa Brada Rusina koji nespretno interveniše. 

 

Najbolju priliku za izjednačenje imao je Matt Watson nakon slabe reakcije golmana Dallasa, Fernandeza, ali njegov šut zaustavlja George John na gol liniji. Pitanje pobjednika odlučeno je golom Blasa Pereza u 50.minuti. Predhodno je šutirao Kenny Cooper, lopta je zakačila jednog igrača Vancouvera te se odbila do strijelca Pereza. 

 

LA Galaxy je na svom terenu nadigrao Kansas City Sporting. Domaćini su poveli u 27.minuti, nakon što su Landon Donovan (asistent) i Marcelo Sarvas (strijelac) izigrali odbranu Kansas Cityja. Drugi gol LA Galaxyja bio je plod sjajne kontre koju je povukao Robbie Keane a onda nesibično poslužio Landona Donovana kojem nije bilo teško zabiti za 2:0.

 

Posebno raspoloženi u ovom kolu bili su fudbaleri New York Red Bulla. Već u 4.minuti jednu dugu akciju završio je Dax McCarty za vodstvo Red Bulla. Dvije minute kasnije Brandon Barklage autogolom vraća New England u igru. U razmaku od dvije minute, Fabian Espindola je zabio drugi za New York i vodstvo 2:1. U samoj završnici utakmice Thierry Henry i Jonny Steele postižu po gol za konačnih 4:1

 

Rezultati:

DC United - Philadelphia Union 2:3

San Jose - Portland Timbers 1:1

Toronto - Houston 1:1

Colorado - Seattle Sounders 0:1

New York Red Bulls - New England 4:1

Chicago - Columbus 1:0

Dallas - Vancouver 2:0

Real Salt Lake - Chivas 1:0

Los Angeles Galaxy - Kansas City 2:0

 

 

 

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.