Pobjede Oostendea i Cajasola

Okončano treće kolo Eurocupa

Pobjede Oostendea i Cajasola

Teme:

Posljednje dvije utakmice Eurocupa odigrali su Oostende - Zielona Gora i Orleans - Cajasol. Pobjede su slavili Cajasol i Oostende. 

Oostende - Zielona Gora 80:74

 

Oostende je večeras na svom parketu dočekao Zielonu Goru. Obje ekipe pred ovaj susret imale su polovičan učinak. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a domaćin je nakon deset minuta igre imao prednost, 16:14. Drugi dio prvog poluvremena donio je istu sliku u Sleuyter areni, a gosti su na odmor otišli sa minimalnom prednošću, 37:36. 

 

Domaćin u drugo poluvrijeme ulazi mnogo odlučnije i treću četvrtinu dobija, 28:15. Do kraja su košarkaši Oostendea zadržali prednost i pobijedili 80:74. Najefikasniji u redovima pobijednika bio je Lojeski sa 21 postignutim poenom. Kod gostiju 24 poena postigao je Walter Hodge.

 

Orleans - Cajasol 56:70

 

Orleans je u Domu sportova dočekao Cajasol. Domaćin je nakon poraza u Beogradu, došao do pobjede nad Sassarijem, a večeras je tražio nastavak niza. Međutim već nakon deset minuta igre Cajasol je došao do dvocifrene prednosti. Zadržao je Cajasol prednost i u nastavku prvog poluvremena i na odmor otišao sa vodstvom 41:30. 

 

U trećoj četvrtini bolja igra Francuza, a domaćin u odlučujuću četvrtinu ulazi sa samo četiri poena zaostatka. Cajasol nije dozvolio preokret, zaigrao je bolje i slavio 70:56. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Satoransky sa 20 postignutih poena. Kod domaćina Caleb Green positgao je 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.