Pobjede Savehofa, Berlina i Gorenja

Rukometna Liga prvaka

Pobjede Savehofa, Berlina i Gorenja

Švedski Savehof savladao je večeras na svom terenu ekipu Atletico Madrida u okviru četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Domaća ekipa je već u prvom poluvremenu nametnula svoj ritam te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 17:16 u korist švedske ekipe. U nastavku susreta, nastavila se sjajna igra domaćina koji je na krilima Bliznaca uspio da susret završi sa pet golova prednosti (35:30).

 

Najefikasniji ko poražene ekipe bio je Lazarov sa šest pogodaka, a jedan manje postigao je Jurkiewizc. Kod domaćih, Bliznac je sa sedam golova bio najefikasniji, a dobru podršku je imao u Forsell Schefvertu.

 

Ekipa Gorenja je također slavila večeras u susretu protiv danskog Bjerringbro-Silkeborga.

 

Slovenska ekipa je nakon prvog perioda igre vodila sa visokih 14:8, a do kraja susreta ta prednost je još više rasla, da bi na kraju završilo rezultatom 31:23.

 

Najefikasniji u redovima slovenske ekipe bio je crnogorski internacionalac i nekadašnji igrač sarajevske Bosne, Fahrudin Melić sa devet golova. Kod gostiju, najbolju partiju je pružio Baagoe koji je postigao četiri gola.

 

Njemačka ekipa, Fuchse Berlin je ugostila danas Kadetten Schaffhausen te je slavila sa 31:27. 

 

Domaći su sjajno igrali u prvom poluvremenu, na pauzu su otišli sa prednošću od tri gola (14:11). U nastavku susreta, igralo se solidno na obje strane, a gosti su se održavali u igri najviše raspoloženom Mamiću koji je susret završio sa devet golova. Ipak, to nije bilo dovoljno da se porazi njemačka ekipa.

 

Najbolji kod domaćina bili su Bult i Richwien sa po pet pogodaka, dok su kod švicarske ekipe najefikasniji bili Mamić i Dissinger.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.