Pobjede Véleza i  Universidad Católice
Lucas Pratto

Osmina finala Copa Libertadores

Pobjede Véleza i Universidad Católice

M. Maksimović

Copa Libertadores je stigao do nokaut faze takmičenja. Po dvije najbolje ekipe iz osam grupa su stigle do osmine finala, a u tom društvu imamo pet klubova iz Brazila (Gremio,Internacional,Fluminense,Santos i Cruzeiro), ubjedljivo najviše, dok Argentina, Paragvaj, Meksiko i kolumbija imaju po dva kluba među 16 najboljih.

U osmini finala su i nekada veliki Peñarol,neizostavni predstavnik Čilea Universidad Católica te najbolja ekipa iz Ekvadora posljednjih godina LDU Quito.

Prve utakmice su odigrane na Monumentalu u Porto Alegru odnosno na stadionu José Amalfitani u Buenos Airesu. Vélez Sarsfield je već u prvom duelu nadigrao LDU Quito 3:0.

Već nakon deset minuta domaća ekipa je imala dva gola prednosti.U 23.minuti je na centaršut Santiga Silve sjajno reagovao Augusto Fernández.Tri minute kasnije Juan Manuel Martinez je bio u solo produru, prošao je četiri igrača i na kraju je nesibično uposlio Fernandeza koji je ponovo neumoljiv za 2:0.Treći gol je stigao u 54.minuti, Emiliano Papa je centrirao, a glavom je odlično reagovao Sebastián Domínguez. minutu ranije gostima je isključen Luís Bolaños, a njemu se u svlačionici pridružio Néicer Reasco Yano dvadeset minuta prije kraja utakmice.

Universidad Católica je u prvoj utakmica nadigrala gremio 2:1.Gosti su poveli u 28.minuti nakon brze kontre Marcele Cañete i Lucasa Pratta koju je završio ovaj drugi.Šest minuta kasnije Gremio ostaje sa desetoricom, isključen je Borges, ali bez obzira na to domaćini su uspjeli izjednačiti. Douglas u 56.minuti šutira neobranjivo za 1:1.Ipak gosti svoju brojčanu prednost krunišu u 73. minuti, opet jednom jednostavnom i brzom akcijom kuju je završio drugim golom Lucas Pratto.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.