Pobjede Veszprema i Löwena

Turnir u Strasbourgu

Pobjede Veszprema i Löwena

Nastavljen je turnir u Strasbourgu, a drugog dana su pobjede ostvarili Rhein-Neckar Löwen i Veszprem.

Lavovi su u A grupi pobijedili ruski St. Petersburg sa 31:29 pa će njihov meč sa Montpellierom odlučiti ko će biti prvi u grupi. Rusi su bili mnogo bolji nego protiv Montpelliera kad su izgubiili 21 razlike i čak su i vodili 16:13, ali su na kraju Uwe Gensheimer i Žarko Šešum sa po 8 golova donijeli pobjedu favoritima.

St. Petersburg će sutra za peto mjesto igrati sa španskim Granollersom koji je nakon tesnog poraza od Chamberya ubjedljivo poražen od Veszprema za koji igra Mirsad Terzić sa 36:24. Sulić, Vilovski i Csaszar su postigli po šest golova za mađarski tim u kome je Alilović imao 9 odbrana. Veszprem danas igra sa Chamberyem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.