Pobjede Ville i Evertona

4. kolo Premiershipa

Pobjede Ville i Evertona

Edmir Škorić

Svoju prvu pobjedu u trećoj ligaškoj utakmici dočekao je Everton koji je porazio Wigan (2:1), a Aston Villa došla je do druge pobjede.

Danas su odigrane tri utakmice 4. kola Premiershipa, a u dvije slavili su domaći igrači. Na Goodison Parku Everton je došao do svoje prve ovosezonske pobjede.

Ipak, prvi su poveli gosti, pa je tako gol Scharnera iz 57. minute zaledio Evertonove navijače. Ako ih ue gol Scharnera zaledio, onaj od Sahe pet minuta poslije ih je otopio. Kada su svi mislili da će Everton i ovaj put ostati bez pobjede, Baines je donio erupciju oduševljenja u Liverpoolu. Pogodak je postigao iz penala.

U posljednjem susetu kola Aston Villa odigrala je svoju treću utakmicu i osvojila šesti bod. Autogolom Pantsila Fulham je već u 3. minuti bio na koljenima, a da će bodovi ostati u Birminghamu potvrdio je domaći napadač Agbonlahor nakon sat vremena igre.

Premierhsip, 4. kolo:
Portsmouth - Manchester City 0:1
Everton - Wigan A. 2:1
Aston Villa - Fulham 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.