Pobjede vrijedne opstanka za Atalantu i Cagliari

Prve dvije utakmice 33. kola Serije A

Pobjede vrijedne opstanka za Atalantu i Cagliari

Edmir Škorić

Nogometaši Atalante i Cagliarija bez primljenog gola upisali su domaće pobjede u prva dva susreta 33. kola italijanske Serije A.

U Bergamu je domaća momčad Atalante minimalno slavila protiv Chieva i ostvarila tri boda s kojima je skoro pa obezbijedila svoj opstanak u ligi.

Jedini pogodak postigao je Maximiliano Moralez u 72. minuti. Argentinac je, nakon što mu je loptu s desne strane dodao Ezquiel Schelotto, fantastičnim udarcem sa distance matirao Stefana Sorrentina za veliko slavlje domaćih igrača i navjača.

Cagliari je također stigao do pobjede vrijedne opstanka u Seriji A i to protiv osmoplasirane Catanije. Brazilac Thiago Ribeiro je u 21. minuti dovoe Cagliari u vodstvo. Taj rezultat bio je aktivan do 80. minute, a onda još dva pogotka u mreži gostiju.

Prvo je Mauricio Pinilla povisio na 2:0, a onda je sjajni Victor Ibarbo iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu Pietra Terraccijana.

Serija A, 33. kolo:

Atalanta - Chievo 1:0 (Moralez 72)
Cagliari - Catania 3:0 (Ribeiro 21, Pinilla 79, Ibarbo 94)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.